Sonja Schurink | Documentaliste

Mysolution Hart-1
sonja_schurink_1

Mijn missie is om onze gebruikers van goede uitleg te voorzien.

Een goede helpfunctie met duidelijke teksten. Het belang hiervan wordt soms onderschat, maar daar doet Sonja Schurink van Mysolution niet aan mee. Zij ziet het juist als haar missie om de gebruikers met goede uitleg op weg te helpen. Zodat zij snel met de applicaties van Mysolution aan de slag kunnen.

Sonja werkt al meerdere jaren voor Mysolution en oefent haar functie als documentalist en functioneel tester met veel liefde uit. Een mooie en vooral handige combinatie: een applicatie eerst testen, zodat je daarna precies weet waar gebruikers tegenaan kunnen lopen en hoe je hier de helpfunctie op af kunt stemmen. Sonja schrijft de teksten voor deze helpfunctie.a

Gebruiksvriendelijke helpfuncties en teksten

Ervaring in ICT-branche kan Sonja niet worden ontzegd. Zo werkte ze eerder als documentalist bij een ontwikkelaar van CRM-software en als redacteur bij de fiscale aangiftesoftware van Elsevier. Niemand hoeft Sonja daarom uit te leggen hoe belangrijk gebruiksvriendelijke helpfuncties en helpteksten zijn.

Sonja krijgt energie van het ‘samen met collega’s aan nieuwe functionaliteiten werken en ervoor te zorgen dat alles klopt en werkt zoals het moet werken’. Een applicatie moet volgens Sonja gebruiksvriendelijk zijn. Ook moet de helpfunctie volgens haar over een heldere uitleg beschikken. Omdat ze ook vragen van klanten beantwoordt, weet ze voor wie ze haar werkt doet. ‘Uiteindelijk moeten zij hun werk door onze applicatie beter, gemakkelijker en sneller kunnen doen’, zo vat Sonja het hogere doel van haar werk samen.

sonja_schurink_documentaliste

Groei jij met ons mee?

Het verschil maken. Van betekenis zijn voor onze klanten. Ga jij de
breinbrekers en hersenkrakers in je werk niet uit de weg?

Bekijk onze vacatures