Jos Ritmeester | Trainee Consultant

Jos_Ritmeester_Mysolution

Mijn affiniteit met IT combineert goed met het traineeship van Mysolution

Mijn naam is Jos Ritmeester, 27 jaar oud en sinds februari 2022 aan de slag als Trainee IT Implementatie Consultant bij Mysolution. In 2013 ben ik begonnen met de bachelor Informatiekunde aan de Universiteit Utrecht omdat dit goed paste bij mijn affiniteit voor IT en mijn behoefte om op een sociale/interactieve manier bezig te zijn met IT-processen. Aansluitend heb ik de master Business Informatics gedaan. Deze heb ik in april 2021 afgerond.

Na het afronden van mijn hbo- en masteropleiding wist ik niet direct wat ik verder wilde doen. De arbeidsmarkt stond te springen om IT’ers en ik zag door de bomen het bos even niet meer. Ik heb toen besloten om mezelf wat tijd te gunnen, om te zoeken naar een vacature, door de zomer wat rustiger aan te doen en te werken binnen de watersport (waar ik al ervaring mee had). Zodoende heb ik een zomer lesgegeven in wakeboarden en waterskiën. Aan het einde van de zomer kwam er iets moois op mijn pad, namelijk hét bedrijfsuitje van Mysolution.

Geluk bij een ongeluk

Je zou het van tevoren niet kunnen bedenken maar de oprichter van Mysolution, Jan Beekman, Teamleider Mathijs van den Bedem en een groep trainees kwamen bij mij op de baan een middag watersporten. De trainees hadden het traineeship succesvol afgesloten en dat werd groots gevierd op het water.

Helaas voor Jan (en gelukkig voor mij) raakte Jan geblesseerd waardoor we, aan de waterkant, aan de praat raakten. Al snel bleek dat onze interessegebieden en het enthousiasme overlapten, dus we wisselden contactgegevens uit. De volgende dag had ik een berichtje van Jan ontvangen: “Lijkt het je leuk om langs te komen, in Houten, om wat job opportunity’s te bespreken?”

Jos Ritmeester – Trainee Mysolution IT

Van trainingen volgen naar implementeren

Sindsdien groeide mijn enthousiasme om bij Mysolution aan de slag te gaan. Drie gesprekken werden voor mij ingepland met collega’s van Mysolution, en na ieder gesprek ging ik met een fijn gevoel naar huis; iedereen is gepassioneerd, hardwerkend maar vooral ook heel open en sociaal. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keuze toen Jeremy, de Recruiter van Mysolution, uiteindelijk vroeg of ik aan de slag wilde als IT Trainee Implementatie Consultant.

In de afgelopen maanden heb ik heel veel geleerd over consultancy, Salesforce implementaties, timemanagement en teamwork. Aan het begin van het traineeship volg je trainingen en kijk je veel mee met andere consultants. Langzaam krijg je meer verantwoordelijkheden en krijg je steeds grotere uitdagingen. Zo kreeg ik na vier maanden mijn eerste ‘eigen’ klant om onze software, ook wel Mysolution Recruitmentsoftware, te implementeren!

Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid. Er wordt continu voor ondersteuning gezorgd en je hebt altijd iemand om op terug te vallen. Het is dan ook oké om dingen niet te weten, fouten te maken en vragen te stellen. Uiteindelijk willen we met z’n allen leren en groeien.

Ik ben super blij met mijn keuze om de tijd te nemen, rustig alle keuzes af te wegen, en uiteindelijk hierdoor voor Mysolution te kiezen. Soms komt er iets moois op je pad, wanneer je het totaal niet verwacht. En in dit geval heb ik een super leuke functie binnen een heel fijn bedrijf gevonden!

Groei jij met ons mee?

Het verschil maken. Van betekenis zijn voor onze klanten. Ga jij de
breinbrekers en hersenkrakers in je werk niet uit de weg?

Bekijk onze Trainee IT Consultancy vacature