Joost Karsten | Teamleider Development

Mysolution Hart-1
joost_karsten

Van docent Nederlands naar Developer.

“Na mijn studie Nederlandse Taal en Cultuur heb ik een tijdje voor de klas gestaan als docent Nederlands, maar dat bleek niet voor mij weggelegd. De IT heeft me altijd getrokken, maar ik twijfelde aan mijn beta-skills. Via een oriënterend gesprek kwam ik bij .NET terecht, en via tutorials, Microsoft cursussen, en een goed gesprek met Jan Beekman kwam ik in 2013 bij Mysolution terecht, als Nav Developer.”

Sinds 2013 onderdeel van het Mysolution team

“In september 2017 zijn we begonnen met ons nieuwe product op basis van Salesforce: Mysolution Recruitmentsoftware. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij de technische ontwikkeling van het product. Van technisch design tot uitlevering, van versiebeheer tot buildproces, alle facetten van de ontwikkeling komen aan bod.”

Eindeloos veel mogelijk binnen Salesforce

“Dit is met name een fantastische en unieke ervaring. We zijn begonnen met Salesforce omdat dit in onze ogen het beste CRM pakket op dit moment is. Tegelijkertijd wist ik niets van de technische kant van Salesforce, en binnen de organisatie was deze kennis ook niet aanwezig. Maanden van research, vallen en opstaan volgden. Maar tenslotte begon het product vorm te krijgen. We kregen onze eerste feature, onze eerste release en onze eerste klant. We kregen steeds meer vertrouwen in het ontwikkelproces, en programmeren werd gemakkelijker. Nu, ruim anderhalf jaar later, hebben we een groot aantal klanten en meerdere developers. Toch staan we nog maar aan het begin van de ontwikkeling. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om uit te bouwen. Ik leer elke dag wel wat nieuws en ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

Programmeertaal is ook een taal

“Als Developer bij Mysolution ben je veel meer dan een programmeur. Mijn werk begint vaak met een idee of een gedachte. Een Consultant heeft gemerkt dat er bij een aantal klanten een wens leeft, en het besluit is genomen om van de wens werkelijkheid te maken. Maar hoe? Dan denken we daar samen over na. Pas als we daar een duidelijk beeld van wat er gebouwd moet worden en hoe, wordt de taak ingepland en ga ik er mee aan de slag. Tijdens de bouw maak ik zelf de technische keuzes, en overleg ik met de Consultant over keuzes die impact zouden kunnen hebben op het product. Naast programmeren komt er dus ook een hoop communicatie bij aan te pas. Het is die wisselwerking tussen programmeren en communicatie dat mijn werk zo leuk maakt.

Aan mijn beta-skills heb ik geen moment meer getwijfeld. Ik doe wat ik leuk vind en ik houd iedereen die zich verwondert over mijn overstap altijd voor: Ach, een programmeertaal is ook een taal.”

laptop_mysolution_software

Digitalisering staat centraal

Na zo’n leerzame maand is het tijd om bij diverse projecten aan de slag te gaan. Ik wist al snel dat ik mij wilde specialiseren in digitalisering middels de Mysolution portals. In het afgelopen anderhalf jaar heb ik klanten kunnen helpen om processen, die eerst handmatig verliepen, te digitaliseren.

Ons doel is om gegevens direct door de eindgebruiker of contacten in te laten voeren. Dit scheelt enorm veel tijd voor de backoffice, want hierdoor hoeven wij niet meer als tussenschakel te fungeren. De grootste uitdaging hierin is om de portal eenvoudig en effectief te laten draaien, zodat de eindgebruiker er prettig mee kan werken en alle benodigde informatie direct in het systeem staat.

Wat mijn volgende stap is, is om mij verder te specialiseren in de backoffice. De backoffice spreekt mij aan, omdat ik daardoor goed kan meedenken en helpen met het verbeteren van de bedrijfsprocessen van de klant.

Groei jij met ons mee?

Het verschil maken. Van betekenis zijn voor onze klanten. Ga jij de
breinbrekers en hersenkrakers in je werk niet uit de weg?

Bekijk onze vacatures