Mirna Ploos van Amstel | Teamleider

Mysolution Hart-1
Mirna Ploos van Amstel

Bij Mysolution staat iedereen klaar om je te helpen.

In augustus 2018 ben ik overgestapt naar Mysolution omdat ik graag langere implementatie-trajecten wilde doen. Deze implementatie-trajecten waren bij mijn vorige werkgever maar een paar dagen.

De band met de klant

Bij Mysolution zijn mijn trajecten minimaal een aantal maanden tot soms wel anderhalf jaar. Door deze lange trajecten kan ik echt een band opbouwen met de klant, leer ik de ins- en outs van de organisatie zodat ik goed kan meedenken en adviseren.

De vraagbaak voor startende collega’s

Mijn start bij Mysolution was precies zoals het bij mij paste, een korte introductie en dan gewoon gaan. Door mijn ervaring in de consultancy en uitzendbranche ging ik ook makkelijk in gesprek met klanten over processen binnen de organisatie, ondanks dat mijn kennis van de applicatie minimaal was. De uitgetekende processen nam ik mee naar kantoor om daar verder aan de inrichting te werken. De enorme hulpvaardigheid van alle collega’s maakt dat er altijd iemand voor mij klaar stond om mij met dringende vragen te helpen als ik op locatie bij de klant was. Alles wat kon wachten nam ik mee naar kantoor op vrijdag. Op vrijdag zijn namelijk (bijna) alle consultants op kantoor. Nu, één jaar later, merk ik dat ik de vraagbaak kan zijn voor startende collega’s en ik de hulp die ik altijd gekregen heb, en nog steeds krijg, ook terug te geven aan mijn (nieuwe) collega’s.

Streven naar de beste werkwijze en inrichting

Mijn rol als consultant houdt in dat ik onze software implementeer en optimaliseer bij onze klanten. Binnen een implementatieproject ben ik dan verantwoordelijk voor een domein, bijvoorbeeld de portal opzetten of de backoffice-inrichting. Per onderwerp ga ik in gesprek met de klant om uit te zoeken wat de beste werkwijze en inrichting is. Omdat we klanten helpen met een betere werkwijze en inrichting, maken we mooie efficiëntieslagen waardoor veel werk bespaard wordt.

Optimalisaties duren vaak minder lang en betreft een klein onderdeel van het proces dat de klant wil optimaliseren of het inrichten van een nieuwe functionaliteit in onze software. Soms zijn dit klant waar je eerder geweest bent zodat je weer even terug komt om ze verder te helpen.

mirna_ploos_van_amstel_2

Zelfstandigheid en vertrouwen

Eén van mijn mooie uitdagingen was dat ik direct bij onze grootste klant aan slag mocht gaan om samen met een collega de frontoffice-implementatie te doen. Of een klant die overging naar een nieuw financieel systeem terwijl ik daar nog niet veel kennis van had. Het vertrouwen dat je krijgt om dat zelfstandig op te pakken en uit te zoeken, is heel gaaf.

Helemaal op mijn plek bij Mysolution

Dat ik bij Mysolution helemaal op m’n plek zit komt in eerste instantie door al mijn collega’s, de hulpvaardigheid, gezelligheid en de mogelijkheden die je krijgt van de organisatie om te blijven groeien en ontwikkelen. Daarnaast vind ik het werk heel erg leuk. Iedere dag op een andere locatie, een andere klant waar de processen en wensen weer anders zijn dan de klant van gisteren. Die diversiteit maakt dat ik mij geen dag verveel.

Puzzelen hoort bij consultancy

Belangrijk als consultant is dat je makkelijk contact legt, goed kan luisteren naar wat er gezegd wordt maar ook naar wat er niet gezegd wordt en dat je het lef hebt om de klant uit te dagen. Wat is de reden dat ze processen op een bepaalde manier hebben ingericht en is dat wel de beste, meest efficiënte manier. Daarnaast moet je van een puzzeltje houden. Soms zijn er uitdagingen bij een klant waar je echt goed over na moeten denk of en hoe je dat kan oplossen, maar gelukkig staan daar altijd je collega’s weer voor je klaar om met je mee te denken.

Groei jij met ons mee?

Het verschil maken. Van betekenis zijn voor onze klanten. Ga jij de
breinbrekers en hersenkrakers in je werk niet uit de weg?

Bekijk onze vacatures